måndag 8 september 2014

Bevara Sverige Svenskt

Är kanske inte vad man väntar sig av en Moderat politiker, men Bodil Sidén från Moderaterna skriver om vad som är svenskt i dag, och vad vi har att vara stolta över på nationaldagen och att vi ska "Bevara Sverige svenskt."



”Kebab, feminism, raka köer, HM, sill på midsommar, Robyn, pappamånader, husvagnssemester, källsortering, antirasism, ett solidariskt flyktingmottagande, kunskap, IKEA, Zlatan, ishockey, midnattssol, komma i tid, Let’s dance på fredagar, pizza på söndagar, Kalle Anka på julafton, förskola, sött bottenviksvatten, salt västkustsvatten, lösgodis, popmusik, Timbuktu. Sverige.

Den svenska modellen har byggt vårt land. Sverige är kanske världens bästa land att leva i. Det är svenskt att vilja gå till jobbet varje morgon, stanna kvar efter att klockan slagit fem och bidra till samhället. Till vårt gemensamma.

Fler än 250 000 går till jobbet jämfört med 2006. Det är konsekvenserna av rätt förd politik. Sverige har högst sysselsättning i EU men bäst kan bli bättre. Alliansen vill att fler än 5 miljoner människor jobbar år 2020 och att sysselsättningen ska öka med 350 000 personer. När fler jobbar får vi mer till det gemensamma. Vi vill mer med Sverige.

Nationaldagen är ett tillfälle att fira kanske världens bästa land och stolt manifestera för svenskheten, strävsamheten, öppenheten.

Svensk kan man vara oavsett hudfärg, namn, bakgrund, ålder, kön, yrke. Det är de svenska värdena som förenar oss och får vårt samhälle att hålla ihop. Att vi tar hand om varandra och bygger vårt land starkt i lagom takt.

Den svenska modellen är större än arbetsmarknadens parter. Den förutsätter respekt för varandra, bejakande av människors olikheter och solidaritet. Den svenska modellen är öppenhet och tolerans.
Som liten, öppen, exportberoende ekonomi är vi beroende av handel med andra. Men vår viktigaste exportvara är de svenska värdena.

Låt oss därför försvara dem i dag.
Det finns dem som vill hota svenskheten och göra Sverige till ett annat land. De säger sig stå på svenskhetens och fosterlandet Sveriges sida. Men grundpelarna i mitt fosterland är värden helt motsatta de rasistiska, nationalistiska, populistiska idéer som försöker göra nationaldagen till sin egen.

Bevara Sverige svenskt. Stå upp för svenskheten, strävsamheten, öppenheten och mot rasism, nationalism och populism. Fira Sveriges nationaldag i dag”
Bodil Sidén, Nya Moderaterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar